Diary About Giveaway Review



Follow|Home
Oct 29, 2011 | 10:18 PM | 0comments
post lepas aku ade citer pasal yang mak aku kasi pegi penangkan..so hari nie aku nak sambung lagi.pasal aku dekat penang lah..aku pegi ari khamis tue jugak tapi petang lah,tunggu bas dari pukul 2 lagi tapi bas tak sampai-sampai lagi.sampai teleng lah mata aku nie dok ushar bas tue,haishh memang kene maki-maki lah bas tue sebab tau tak pukul brape dyer datang.pukul 3.20..ada ke patut..memang sakit hati lah sebab aku kne sampai baling sebelom pukul 4 sebab bas city liner yang nak pegi penang tue datang pukul 4..punyer risau lah aku takot tak sempat naek bas.dah la aku first time naek bas sorang2.haishhhh..puas lah aku dok doa dalam hati nie suruh pakcik driver bas nie bawak laju tapi hegeh betol macam siput..haha..sampai dekat sekolah pulak,datang pulak masalah sebab budak sekolah ramai pulak yang anik bas.alahai.makin lambat lah..hampehh..biler dah sampai pahit,so sume budak2 skolah tue dah abis kat atas bas.kembali keseorangan aku,tapi nasib baik lah ade sorang abg tue yang dok sembang2 ngan aku,macam2 la dyer soal.haha..xmalu betol lah dyer tue..tapi biarlah sebab ade jugak peneman aku kat atas bas tue.biler sampai jew dekat baling.aku terus pi kat kaunter (almaklumlah first time)..punyer romantik lah makcik kat kaunter tue,cakap macam dalam selimut.aku dok ha..ha..ha.. jew tapi padahal xpaham pape.hehe..
aku dok kat bangku tue,xtau nak sembang ngan sape.nasib aku baik sebab ade sorang makcik yang sembang ngan aku.xde lah sunyi sangatkan..dan nasib aku yang kedua sebab bas city liner baru jew datang.fuhh nasib baik tak terlepas lagi.haha.kalau tak,memang aku dah patah balik semula kat umah..haha..dalam bas dok layan perasaan jew,biler boring,aku mesej lah hayat..haha..awak2,syer datang penang nie.haha..
sampai jew dekat penang,aku tak fikir ape dah,nampak jew tempat duduk,terus duduk.haha.takot punyer pasal..msj syafa tapi dyer terlibat jem pulak.dok la aku kat situ sorang2 20 minit.haha..syafa datang trus balik rumah dekat auto city..

28/10/2011(jumaat)
jalan-jalan dekat pasific.hehe..awak2,sory tau sebab syer tipu awak.alaa tipu sunat.hehehe..aku pegi pasific tapi aku cakap aku pegi perda..haha..kesian dyer..siap cter mane rumah ke.haishh nk suruh datang ke.haha.. tapi syer datang perda jugak tau mlm tue,pegi makan char kotiew..hehe.so xtipukan.hehe..dekat pasific tetibe ujan lebat,sumpah takot gler,nk kuar duet kat ATM then tetibe kilat kuat,memang aku cabut lah.fuhhh!!

29/10/2011(sabtu)
hari nie bangun awal sebab ade kenduri nak pegi,bukan dekat2 sini tapi dekat parit buntar nun.haha..msj aina,tnyer dyer pegi ke tak kenduri.dyer dah otw..kau jgn bagitau kat k.ooi tau.haha.rahsia ek!!sampai kat parit buntar pukul 1 lebih dah tapi kitorang tak tau rumah la pulak.kol aina then aina suruh tunggu dekat petronas.agak lama jugak la menunggu tapi tak datang jugak,tetibe nampak someone yang tengah isi minyak,memang tak kenal lah sebab aina pakai selendang.wahhh che'are datang,trus peluk dyer,macam dah lame tak jumpe jew padahal baru minggu lepas jumpe then karang jumpe jugak.haha..k.ooi marah kat aku sebab aku tipu dyer.haha..sory yer yayank!!saje jew nak buat suprise kt kau.terkejut tak??hahaha..sampai kat rumah kenduri terus makan lah.dh lapar giler nie.jumpe kawan2,sumpah rindu giler kat korang specialist GBC lah..bergurau senda dan bergambar then balik sebab jauh lagi perjalanan.korang tahu tak yang kami sesat.haha.pusing sana pusing sini.dan tetibe nampak signboard tulis gerik tau.kak syafa yang driver tue pon ikot lah signboard kan tapi rupenyer2 jalan mati.bile sampai jew kat jalan mati tue,ade nampak satu rumah dan ade orang india dalam 2 3 orang..takot punyer pasal,yewlah mane nak tau dorang tue penagih ke ape ke kan..akak tue reverse la krete dan tak nampak yang ade paya kat tepi.kereta masuk paya tue,ape lagi memang gementar la kami,dah la sume pompuan pulak tue..nak tak nak terpakse jugak la mintak tolong dorang,nsib baik ade sorang uncle cina yang tolong kitorang,then baru lah mamat india yang kat rumah tue datang tolong..nasib baik lah dorang nak tolong.bile krete dh ok,ade pulak sorang mamat india nie nak salam ngan syafa n aku.aku takot jew,kang lau salam kang,dyer tarik kitorang macam mane.tapi memang sure lah yang dorang tue jahat sebab ade sorang mat india tue cakap yang dorang tue jahat..bertambah takot lah..biler dah msuk krete memang pecut lah..sumpah takot.
pukul 6 baru sampai rumah..fuhh!!















p/s: rindu korang banyak buih di laut..(haha hiperbola)

best info !

Older Post | Newer Post