Diary About Giveaway Review



Follow|Home
Sep 18, 2013 | 11:52 AM | 0comments



Judul: 49 Days
Hangul: 49일
Genre: Fantasy drama, romance
Episodes: 20

Sinopsis:mengisahkan mengenai seorang wanita dari keluarga kaya Sin Ji-hyeon (Nam Gyu-ri) yang akan bernikah dengan tunangnya (Bae So-bin), Tapi akibat daripada kemalangan membuatnya koma dan menghantarnya ke pintu gerbang kematian. Rohnya yang telah meninggalkan tubuhnya bertemu dengan “malaikatnya” Song Yi-soo (Jung Il-woo) yang bertugas mengumpulkan roh orang mati. Song Yi-soo dibantu untuk kembali ke kehidupan nyata dengan meminjam tubuh seseorang, Song Yi-kyeong (Lee Yo-won). Agar dapat tetap hidup, dia mesti mendapatkan air mata yang tulus dari 3 orang yang mencintainya(kecuali orang tuanya) dalam waktu 49 hari. (Dalam agama Budha, dipercayai bahwa roh seseorang yang telah meninggal berada dalam masa transisi selama 49 hari, di mana karmanya selama hidup akan menentukan bagaimana rohnya akan bereinkarnasi pada kehidupan selanjutnya.). Bagaimana Sin Ji Hyeon memanfaatkan 49 harinya itu? Mampukah ia mendapatkan air mata 3 orang yang tulus mencintainya? 


p/s : first time aku tengok drama korea ni masa depan tv2 pukul 5.30.sekali tengok dah tertarik nak tengok sebab kisah nie tunjuk macam mana dia dapat tengok tunang dia ada affair dengan bestfriend dia sendiri.bagi aku cerita nie memang terbaik. aku bagi           

best info !

Older Post | Newer Post